Zeldzame dubbel voor Europese badmintonners

Het Super Series-badmintontoernooi in Tokyo heeft een zeldzame Europese dubbelslag opgeleverd. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen ging de titel in het enkelspel naar een Europese speler en dat sinds de oprichting van de Super Series - het topniveau in het badminton - in 2007 slechts één keer eerder voorgekomen: in 2009 wonnen de Denen Peter Gade en Tine Rasmussen het mannen- en vrouwentoernooi op de Korea Open.

In het mannentoernooi schopte kersvers wereldkampioen Viktor Axelsen het tot de finale. De 23-jarige Deen stond daarin tegenover de Maleisiër Lee Chong-wei, die al vele Super Series-toernooien op zijn naam schreef. Het werd een vrij spannende partij, maar in de derde en beslissende game was Axelsen Lee de baas: 21-14, 19-21, 21-14.

Olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene Carolina Marin stond bij de vrouwen in de finale. De Spaanse moest daarin in de eerste game flink aanpoten tegen het Chinese toptalent He Bingjiao, maar in de tweede game was Marin duidelijk de betere: 23-21, 21-12.