Tiende titel voor Wright in 2017 na winst op International Darts Open

Peter Wright is de eerste finalist van de International Darts Open. Op weg naar de finale versloeg hij twee Nederlanders. In de kwartfinale won hij van Jelle Klaasen en een ronde later versloeg hij Ron Meulenkamp. 

Klaasen raakte in de kwartfinale tegen Wright slechts 22% van zijn dubbels. De Schot haalde 37,5% en dat gaf het verschil in deze partij. Wright won met 6-4. Ook in de partij tegen Meulenkamp gaf dit het verschil. Wright raakte 50% van zijn dubbels en Meulenkamp slechts 33%. Het gemiddelde was met 104 om 106 wel in het voordeel van Meulenkamp. Het werd 6-3. 

In de finale treft Wright Kim Huybrechts. De Belg won onderweg naar de finale van Gerwyn Price (6-3) en Joe Cullen (6-3). De finale over een half uur gespeeld worden.  

Update 22:50 uur

Peter Wright heeft zijn tiende titel van het jaar binnen. In de finale van de International Darts Open was hij met 6-5 te sterk voor Kim Huybrechts. De Schot klimt nu naar de eerste plek op de Pro Tour Order of Merit. Hij passeert op deze ranking Michael van Gerwen. Op de hele Order of Merit is plek drie in zicht. 

Uitslagen kwartfinales International Darts Open
Peter Wright 6-4 Jelle Klaasen
Dennis Nilsson 2-6 Ron Meulenkamp
Gerwyn Price 4-6 Kim Huybrechts
Joe Cullen 6-3 Simon Whitlock

Halve finales

Peter Wright 6-3 Ron Meulenkamp
Kim Huybrechts 6-2 Joe Cullen 

Finale

Peter Wright 6-5 Kim Huybrechts