Vrouwen-dubbelvier direct naar finale WK roeien

Op de eerste dag van de WK roeien in Sarasota in Florida heeft de Nederlandse vrouwen-dubbelvier zich direct voor de finale geplaatst. In de tweede serie was het kwartet, bestaande uit Olivia van Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beukers de beste. Ook Australië, de nummer twee in de serie plaatste zich direct voor de finale van de vrouwen-dubbelvier.

De dubbel vier behaalde vorig jaar zilver op de Olympische Spelen in Rio. Inge Janssen en Nicole Breukers waren daar toen bij en hebben nu met Olivia van Rooijen en Sophie Souwer hebben ze weer succes.

De mannen vier-zonder, vijfde bij Rio 2016, kwam als derde over de finishlijn en plaatste zich voor de halve finale. Van de olympische ploeg zijn Govert Viergever, Vincent van der Want en Harold Langen nog van de partij. Jasper Tissen is de vervanger van Peter van Schie.

Ook de mannen-dubbelvier wisten zich te plaatsen voor de halve finales op het WK roeien door als tweede te eindigen in de serie.

Marieke Keijser won in de lichte skiff de eerste manche en plaatste zich zo voor de halve finales op dit niet-olympische nummer. Stef Broenink eindigde als tweede in de zevende en laatste serie van de skiff. Dat was voldoende voor een plek in de kwartfinales.

De twee-zonder zouden als vijfde in hun serie eindigen en moeten dinsdag in de herkansing uitkomen.