Luiten twaalfde in Portugal, Bjerregaard wint

Joost Luiten is bij de Portugal Masters net buiten de top tien geëindigd. De Nederlandse golfer zou op dag vier een ronde van 70 lopen. Dat zou uiteindelijk goed zijn voor een gedeelde twaalfde plaats, acht slagen achter Lucas Bjerregaard.

Luiten begon nog goed aan de vierde dag van het toernooi in Vilamoura. Op de eerste hole maakt de 31-jarige Rotterdammer nog een birdie, maar op hole 3 maakte Luiten al een bogey. Op hole 7 maakte hij een dubbel bogey, net zoals op hole 11, waarna zelfs een top-20 klassering ver weg leek.

Na de dubbel bogey ging Luiten beter spelen. Op hole 12 maakte de golfer een eagle op een par 5 hole. In de laatste vijf holes zou hij nog drie birdies maken, waardoor hij op -1 voor de dag zou eindigen. Dat zou goed zijn voor een gedeelde twaalfde plaats.

Bjerregaard zou zijn eerste toernooi winnen op de Europese Tour. De Deen begon al aan de leiding van de vierde dag en hield zijn voorsprong ook vast. Hij zou met vier slagen voorsprong winnen op de Schot Marc Warren.