Hockeyers Bloemendaal halen uit, eerste zege Oranje-Rood

Een zondag vol belangrijke potjes in de Hoofdklasse van het Nederlandse herenhockey. SCHC won in de slotfase het duel der promovendi van hdm. Tilburg sleepte de eerste punten van het seizoen binnen tegen Almere en Oranje-Rood mocht voor het eerst drie punten bijschrijven. En dan was er ook nog eens de topper Amsterdam – Rotterdam, waarin de bezoekers zich terug vochten in de top.

Amsterdam – Rotterdam 2-3 (1-1)
Rotterdam was de beste in de topper tegen Amsterdam en nam de drie punten verdiend mee naar de havenstad. Lees hier meer over de topper tussen Amsterdam en Rotterdam.

'11 Boris Burkhardt 1-0
'27 Jeroen Hertzberger 1-1 (sc)
'41 Hidde Turkstra 1-2 (sc)
'51 Thijs van Dam 1-3
'66 Mirco Pruyser 2-3

Oranje-Rood – Den Bosch 3-1 (3-0)
Na vier wedstrijden is de eerste driepunter voor Oranje-Rood is binnen. De Eindhovenaren speelden een puike eerste helft tegen Den Bosch en liepen daarin uit naar 3-0. Die score hield lang stand, totdat Tijn Stuve zeven minuten voor tijd scoorde voor de bezoekers.

'3 Mink van der Weerden 1-0 (sc)
'14 Niek van der Schoot 2-0
'27 Agustin Mazzilli 3-0
'63 Tijn Stuve 3-1

Tilburg – Almere 2-1 (1-0)
Tilburg heeft de eerste punten binnen na een overwinning op Almere. Wéér staan de Flevolanders met lege handen na een verlies met één doelpunt verschil. De ploeg van Pasha Gademan is al vier keer dicht bij een punt geweest, maar trekt steeds aan het kortste eind. Almere staat voorlopig laatste op de ranglijst en mag zich opmaken voor Amsterdam, dat volgende week langskomt.

'23 Sander Visser 1-0
'41 Patrick Houben 1-1
'42 Michiel de Leeuw 2-1 (sc)

Bloemendaal – HGC 7-2 (5-0)
Een flinke oorwassing voor HGC dat met 7-2 ten onder ging tegen Bloemendaal. Het ging ook wel erg makkelijk op Het Kopje. Na amper twintig gespeelde minuten stonden de Mussen reeds met 5-0 voor. De twee Wassenaarse doelpunten in de slotfase konden de eer nog een beetje redden.

SCHC – hdm 4-3 (1-1)
In de voorlaatste minuut van de wedstrijd scoorde Bram Weers de 4-3 en daarmee kroonde de Stichtsche speler zich tot de man of the match. SCHC wint het belangrijke duel der promovendi van hdm en staat na vier wedstrijden op een niet misselijke zesde plek op de ranglijst. De druiven zijn zuur voor hdm, dat misschien al dacht aan de tweede remise van het weekend na het gelijkspel tegen Oranje-Rood.

Pinoké – Kampong 2-5 (1-1)
Kampong verlengde het record van wedstrijden zonder tegendoelpunt niet, want al na vijf minuten had Joost van den Vijfeijken namens Pinoké de tot nu toe onpasseerbare verdediging van de Utrechters verschalkt. De Amsterdamse voorsprong hield niet lang stand, want twee minuten later had Martijn Havenga de gelijkmaker al binnen geschoven. Kampong liep in het derde kwart uit naar 1-4 en had de wedstrijd in de tas.

'5 Joost van de Vijfeijken 1-0
'7 Martijn Havenga 1-1 (sc)
'36 Robbert Kemperman 1-2
'37 Bjorn Kellerman 1-3
'52 Martijn Havenga 1-4 (sc)
'62 Bjorn Kellerman 1-5
'70 Jannis van Hattum 2-5 (sc)