Sagan: "Ik draag deze wereldtitel op aan Scarponi"

Peter Sagan is voor het derde jaar op rij wereldkampioen. De Slowaak moest er dit keer wel tot op de streep voor vechten in een millimetersprint met Alexander Kristoff. Niki Terpstra werd de beste Nederlander op plek 24, net voor Tom Dumoulin.

"Op vijf kilometer van het einde zei ik, jongens, het is gedaan. Het was moeilijk te zeggen of er een sprint zou komen, want voor de klim was de groep al in drie stukken gesplitst en er waren veel aanvallen. Je kan dat niet voorspellen, want voorin kon zomaar iemand zitten die sterker was. Ik had in de groep gelukkig nog wat vrienden zitten die me wat geholpen hebben. Het spijt me voor Kristoff (tweede, nvdr), die hier een thuisrace reed. Maar ik ben zeer blij! Het is speciaal dat ik drie jaar op rij win. Het verandert niks, maar voor mij is het erg leuk."

"Ik wil deze zege opdragen aan Michele Scarponi. Het zou zijn verjaardag zijn morgen"
, aldus Sagan. "Het is een triest verhaal. Ik wens zijn familie veel sterkte." Scarponi kwam eerder dit jaar om het leven in een tragisch ongeluk tijdens een trainingsrit. "Daarnaast draag ik de zege ook op aan mijn vrouw, want binnenkort verwachten we ons eerste kind. Een perfect einde van het seizoen", sloot Sagan af.