Uitslag FC Groningen - FC Twente

FC Groningen heeft in de Eredivisie de tweede zege van het seizoen geboekt. In de na de oproep van Arjen Robben volgestroomde Euroborg won de thuisploeg met 1-0 van FC Twente, waardoor de club zich met acht punten uit zes duels ontworsteld heeft van de onderste regionen.

Vorig jaar vielen de doelpunten in de wedstrijden tussen Groningen en Twente als rijpe appelen van de boom (3-4 in Groningen en 3-5 in Enschede, red.), maar vandaag viel er in de eerste helft weinig te beleven. Groningen was in eigen huis de bovenliggende partij en kreeg via Lars Veldwijk, Mimoun Mahi en opnieuw Mahi kansen, maar gescoord werd er niet. Ook niet door Twente dat via Haris Vuckic gevaarlijk werd, maar hij vond Sergio Padt op zijn weg.

Na rust kon er wel gejuicht worden. Na een voorzet van Django Warmerdam zag Ritsu Doan zijn inzet nog gekeerd worden, maar Oussama Idrissi kreeg de bal uit de kluts op zijn hoofd en knikte raak. Daarna hadden Etiënne Reijnen en Bacuna de score op moeten voeren, maar zij verzuimden dat. Aan de andere kant hield Mike te Wierik vast, maar Twente kreeg geen strafschop. Omdat Padt ook een schot van Adnane Tighadouini tegenhield bleef het bij 1-0.