Uitslag Ajax - Vitesse

Ajax heeft in de Eredivisie opnieuw punten laten liggen. De Amsterdammers gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Vitesse dat hiermee de beschamende bekernederlaag, die tegen de amateurs van Swift was, heeft weggespoeld.

Ajax begon in de eigen Johan Cruijff ArenA zeer stroef. Bij de Amsterdammers lukte er in de eerste helft weinig, het tempo lag veel te laag en het publiek begon te morren. Dat werd heviger toen Guram Kashia na 21 minuten spelen de 0-1 aantekende. Matthijs de Ligt verspeelde de bal en veroorzaakte een vrije trap. Thomas Bruns kon vervolgens voorzetten, waarna Kashia binnenknikte.

Tien minuten later moest De Ligt het veld verlaten na een botsing met Tim Matavz. De verdediger van Ajax liep een zware hersenschudding op, terwijl Matavz verder kon spelen. Marcel Keizer bracht Dolberg als zijn vervanger om meer aanvalskracht te genereren. Toch was het Vitesse dat in blessuretijd van de eerste helft de Amsterdamse pijn nog verergerde. Hakim Ziyech verspeelde de bal, waarna Milos Rashica optimaal profiteerde van het niet ingrijpen van Mitchell Dijks en de 0-2 aantekende.

Na rust probeerde Ajax wel aan te vallen. Dolberg, Ziyech en Huntelaar kregen goede mogelijkheden. Vitesse werd nauwelijks gevaarlijk meer en had geluk dat Younes een bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Nick Viergever scoorde wel toen Ziyech een bal opnieuw voorgaf. Hoewel Ajax het nog probeerde bleef de 1-2 op de borden staan.

Door de zege klom Vitesse naar de derde plaats met dertien punten uit zes duels. Ajax blijft op tien punten staan.

AFC Ajax

1 - 2

Vitesse

83' Viergever   21' Kashia
45+3' Rashica

Gele kaart: Van de Beek, Huntelaar (AFC Ajax), Faye, Bruns, Castaignos (Vitesse)

Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.236
Arbiter: Van Boekel