'Deliveroo haalt geld op bij investeerders'

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo heeft omgerekend een kleine 322 miljoen euro aan nieuwe financiering opgehaald bij Amerikaanse investeerders. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. De deal zou onderdeel zijn van een financieringsronde die naar verwachting volgende week officieel bekend wordt gemaakt.

Deliveroo, dat met zijn app en bezorgers ook in grote Nederlandse steden actief is, maakt de laatste tijd stevige groei door. Het in 2013 opgerichte bedrijf bezorgt internationaal voor tienduizenden restaurants en de omzet is vorig jaar met dik 600 procent toegenomen. Het verlies liep in 2016 wel op, tot meer dan 145 miljoen euro.

Er gaan al een tijdje geruchten dat deze concurrent van UberEATS en het Nederlandse Takeaway tevens werkt aan een beursgang. Mogelijk vormt de nieuwe financiering een opmaat daarnaar.

In Nederland kwam Deliveroo recent nog in het nieuws vanwege plannen van de maaltijdbezorger om voortaan alleen nog maar met zzp'ers te werken. Dit tot woede van vakbonden CNV en Riders Union, die daarover in gesprek gaan met Deliveroo.

'Deliveroo haalt geld op bij investeerders'
'Deliveroo haalt geld op bij investeerders' (Foto: ANP)