Dronkenlap houdt politie bezig

Omstreeks 02.00 uur kregen agenten in Goes de melding dat er op de Dam een auto stond waarin een man lag die ofwel onwel, ofwel laveloos was. Zowel de agenten als medewerkers van de ambulancedienst zijn poolshoogte gaan nemen. De man was in eerste instantie niet aanspreekbaar, maar na een ogenblik kwamen de hulpverleners er achter dat de man ladderzat was, omdat hij reageerde op de medewerkers van de ambulancedienst.

De 32-jarige man uit Oost-Souburg moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij veel te veel had gedronken om nog te kunnen rijden. (1220 ug/l, dat is zes keer zoveel dan is toegestaan.) Niemand had de man echter zien rijden, dus aan de man werd een rijverbod van twaalf uren gegeven door de agenten. Ze hebben de man nog enige tijd in de gaten gaan houden, om te zien of hij zou wegrijden in zijn auto, maar hij liep weg van zijn auto en ging de stad weer in.

Overlast
Om ongeveer 05.15 uur kwam er een melding dat er een dronken en erg agressieve man tegen de deur van een woning in de ’s Heer Elsdorpweg stond te trappen. Ook stond hij zo hard te schreeuwen dat de overige bewoners van de straat er wakker van werden. De politie is naar de betreffende straat gereden en trof daar dezelfde man als die collega’s van de agenten eerder op de Dam waren tegengekomen.

Hij heeft een bekeuring gekregen voor het zich niet kunnen legitimeren en is weggestuurd door de agenten. Het leek alsof de man zich hield aan de afspraak om te vertrekken, maar even later bleek dat hij naar de achterkant van de woningen was gelopen en daar nu tegen de schutting stond te trappen. De man is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en het niet opvolgen van het bevel van de politie om weg te gaan. Hij is naar het politiecellencomplex gebracht en zal vandaag gehoord worden over de feiten die hij heeft gepleegd.