Mir pakt na prachtige slotronde 8e Moto3-zege van het jaar

Joan Mir heeft de Grand Prix van Aragón in de Moto3 gewonnen. De Spaanse WK-leider boekte al zijn achtste overwinning van het seizoen. De race was overigens met acht ronden ingekort tot dertien ronden, vanwege de vertraging die men 's ochtends door dichte mist was opgelopen.

Enea Bastianini pakte bij de start de leiding over van polesitter Jorge Martin, voor de pas 16-jarige Italiaan Dennis Foggia - die vanuit het Spaans kampioenschap naar het WK-team van Valentino Rossi over is gekomen. Aron Canet vestigde zich al snel op Foggia's plek en ook Mir meldde zich vooraan. Bo Bendsneyder vertrok vanaf plek achttien, maar leverde in de eerste ronde nog wat plekken in.

Halverwege de korte race reed de hele top-20 nog in één lange sliert achter elkaar aan, met Bendsneyder achterin en Mir, Bastianini, Martin en Canet op kop. Ook Fabio di Giannantonio, vertrokken als veertiende, meldde zich vooraan en nam met vier ronden te rijden zelfs de leiding over. In een geweldige slotronde werd vervolgens keihard gestreden om de winst.

Mir nam de leiding over van Di Giannantonio, terwijl ook Bastianini het kuip-aan-kuip-gevecht volle bak aan besloot te gaan. De twee konden Mir niet meer bijhalen en de WK-leider kwam voor de achtste keer dit jaar als eerste over de streep, een voor de Moto3 ongekende dominantie. Di Giannantonio troefde landgenoot Bastianini met 0,008 seconden af om plek twee, Martin en Canet eindigden daarachter.

Mir's enige concurrent in het WK, Romano Fenati, kwam er de hele race niet aan te pas en eindigde als tiende, Bendsneyder kwam met plek zeventien buiten de punten over de finish.