Bokser Linares verdedigt wereldtitels lichtgewicht, tegenstander boos

Bokser Jorge Linares heeft zaterdagavond met succes zijn wereldtitels in het lichtgewicht (-61,2kg) bij The Ring en de WBA kunnen verdedigen. In Inglewood, Californië won El Niño de Oro op split decision van de Brit Luke Campbell.

Linares (42-3) was in het begin duidelijk de sterkere tegen Campbell (17-1) en in de tweede ronde sloeg de Venezolaan zijn opponent met een rake rechter al tegen het canvas. Campbell herstelde zich en begon beter in het gevecht te komen, waardoor het in de ronden daarna dichter bij elkaar zat.

In de zesde ronde leek Campbell voor het eerst even de overhand te hebben, maar Linares stelde weer orde op zaken. Cool Hand, olympisch kampioen in 2012, gaf niet op en vocht zich in het slot van het gevecht weer wat meer terug.

Het bleek niet genoeg voor de Brit, die één van de drie juryleden aan zijn zijde had en hoorde hoe Linares als winnaar werd aangewezen. Daar was hij achteraf niet blij mee: "Ik dacht echt dat ik gewonnen had, volgens mij had ik hem op klasse verslagen", aldus de boze en teleurgestelde Campbell.

Het gevecht tussen Linares en Campbell (Bron: YouTube)