ServiŽ met 3-0 te sterk voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede duel op het EK in Azerbeidzjan verloren. In Ganja verloor de ploeg van Jamie Morrison met 0-3 (27-29, 17-25, 23-25).

Oranje begon sterk aan de eerste set en bij de eerste technische time-out stond Nederland met 8-3 voor. De volleybalsters wisten tot 19-14 de voorsprong vast te houden, maar Servië kwam op het eind van de set terug. Oranje miste vervolgens vier setpoints, waarna Servië wel toesloeg op hun eerste setpunt.

In de tweede set was Servië duidelijk te sterk voor de Nederlandse ploeg en ze zouden de set met 25-17. In de derde set kwam Oranje beter in het spel en ging het tot 18-18 gelijk op. Dankzij goed serveerwerk van Servië liep uit naar 21-18 voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

Nederland besluit de groepsfase zondag met een wedstrijd tegen Tsjechië, die om de tweede plaats in de poule gaat. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales van het EK. De nummers twee en drie krijgen een herkansing in een tussenronde.