409e Old Firm prooi voor Celtic

Het is Celtic gelukt om de eerste Old Firm van het nieuwe seizoen te winnen. De club van Brendan Rodgers was in de 409e editie van de Schotse voetbalklassieker met 0-2 te sterk voor grote rivaal Rangers FC.

Celtic werd binnen een minuut al gevaarlijk via Tom Rogic, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Wesley Foderingham. Vijf minuten na rust pakte Celtic de verdiende voorsprong. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Rogic, die van dichtbij de bal simpel voorbij de doelman kon tikken. Leigh Griffiths er een kwartier later 0-2 van maakte. De spits profiteerde van een uitstekende steekpass en vuurde laag raak.

Hoewel de thuisploeg nog wel aandrong, kwam het niet verder dan wat kleine kansjes. Celtic staat met negentien punten uit zeven duels aan kop, Rangers volgt met elf punten op de vierde plaats in de Schotse Premier League.

Leigh Griffiths viert de 2-0 (PRO SHOTS/Action Images)