Vrouwen FC Twente op kop na ruime zege, Ajax wint weer niet

FC Twente heeft de leiding overgenomen in de Eredivisie bij de vrouwen. De veelvoudig landskampioen ging op bezoek bij Excelsior Barendrecht en dat leverde een ruime zege op.

Licia Darnoud maakte kort voor rust de 0-1, maar vooral in de tweede helft kwam Twente vaak tot scoren. Op een goal van Ellen Jansen in de 58e minuut na duurde dat overigens nog wel even: vanaf de 84e minuut scoorden Sherida Spitse, Jansen, de pas 17-jarige Joëlle Smits en nog eens Jansen, goed voor een 0-6 zege.

Landskampioen Ajax kwam ondertussen wederom niet tot een overwinning. Na het gelijkspel tegen FC Twente konden ook thuis tegen ADO Den Haag geen drie punten gepakt worden: 0-0. PSV kwam thuis nog goed weg tegen VV Alkmaar, dat in de eerste helft op voorsprong kwam door een eigen goal van Angela Christ. De pas 18-jarige Aniek Nouwen bezorgde PSV kort voor het einde toch nog een punt: 1-1.

Twente staat nu op zeven punten, Ajax en PSV volgen met vijf punten.