Fortuna na doelpuntenregen naast Jong Ajax in Jupiler League

Fortuna Sittard heeft zich vrijdagavond gemeld aan de top van de Jupiler League. De Limburgers boekten een ruime zege op Jong AZ, waarmee de club na zes wedstrijden op dertien punten staat. Dat zijn er net zoveel als koploper Jong Ajax, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.

Het duel begon even rustig, maar na tien minuten barste een ware doelpuntenregen los. Djibril Dianessy opende in de elfde minuut de score en maakte er vier minuten later vanaf de stip 2-0 van. Tijani Reinders zorgde een minuut later voor de aansluitingstreffer voor Jong AZ, maar nog in dezelfde minuut zette Lisandro Semedo de 3-1 op de borden. Het ging vervolgens weer even liggen, maar Fortuna bleef duidelijk de betere ploeg: Perr Schuurs maakte voor rust de 4-1, Semedo zorgde in de 69e minuut voor de 5-1 eindstand.

MVV had zich bij winst over Jong Ajax heen kunnen spelen, maar de Limburgers kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen SC Cambuur. Jonathan Okita zette de thuisploeg op voorsprong, maar na een dik uur maakte Martijn Barto de 1-1. FC Oss liet eveneens een kans op de leiding liggen: Istvan Bakx en Richard van der Venne brachten de ploeg op 0-2 op bezoek bij Almery City, maar Dennis van der Heijden zorgde voor de 1-2 en enkele minuten voor tijd maakte hij ook de 2-2.