River Plate neemt bizar hard wraak in kwartfinales Copa Libertadores

Aan een ieder die ooit dacht dat het een tof idee zou zijn om de Argentijnse voetbalclub River Plate boos te maken: doe het niet. Dat deed de Boliviaanse topclub Jorge Wilstermann vorige week in de kwartfinales van de Copa Libertadores, door in het eigen Cochabamba met 3-0 van de kampioen van 2015 te winnen, maar donderdagavond gingen ze in de return ongekend hard over de knie.

In het Estadio Antonio Vespucio Liberti in Buenos Aires hoopte Jorge Wilstermann de voorsprong te verdedigen, maar de deze zomer naar River Plate gekomen Ignacio Scocco schopte die droom al snel naar het hiernamaals. In iets meer dan een kwartier tijd had hij er al drie in het doel liggen, mede-aankoop Enzo Perez maakte nog voor rust de 4-0.

Daar bleef het niet bij, de thuisfans wilden spreekwoordelijk Boliviaans bloed zien na de vernedering in Cochabamba en dat kregen ze. Gelijk na rust maakte Scocco zijn vierde, Ignacio Fernandez tekende vijf minuten later voor de 6-0. Nog eens vijf minuten later was het wéér Scocco, nu al voor de vijfde keer. In de 66e minuut maakte Perez de 8-0 en daarmee was het dan eindelijk gedaan. Jorge Wilstermann had het lesje geleerd en droop af, de mogelijke stunt was uit elkaar gespat.

Alle goals van River Plate - Jorge Wilstermann (Bron: YouTube)

In een Argentijns onderonsje speelden San Lorenzo en Lanús om de halvefinaleplek tegen River Plate. San Lorenzo won thuis met 2-0, maar Lanús won donderdagavond in eigen huis eveneens met 2-0, een stand die na een kwartier al bereikt was. In de penaltyreeks was het uitgerekend Nicolas Blandi, die San Lorenzo thuis met twee treffers naar de winst hielp, die de laatste strafschop miste, waardoor Lanús in de halve finales staat.

Botafogo en Grêmio speelden ondertussen een Braziliaans onderonsje. In het eigen stadion hield Fogão het op 0-0, Lucas Barrios hielp Grêmio in Porto Alegre naar een 1-0 zege en dus de halve finales. Topclub Santos werd uitgeschakeld door het Ecuadoriaanse Barcelona SC. In Guayaquil pakte Santos nog een gelijkspel, maar in Santos ging de ploeg onderuit tegen de Ecuadorianen: 1-0.