Keizer blij met vechtende Dolberg

Kasper Dolberg doet er alles aan om zijn topvorm van vorig seizoen terug te krijgen. De aanvaller van Ajax maakte tegen Scheveningen een hattrick.

Dolberg kent een moeilijke start van het seizoen en hij maakte woensdagavond in de KNVB Beker zijn eerste doelpunten van het seizoen. Het deed trainer Marcel Keizer deugd om zijn spits weer eens te zien scoren. "Hij weet ook dat hij vorig jaar een paar maandjes heeft gehad waarin het niet helemaal lekker ging. Daar is hij ook weer uitgekomen", reageerde Keizer op FOX Sports .

Keizer ziet dat Dolberg in een moeilijke fase zit en op dit moment vecht om zijn vorm weer te hervinden. "Maar het is wel goed dát hij aan het vechten is. Als hij zich erbij neer zou leggen, zou het vervelend worden. Maar dat doet hij zeker niet. Hij is aan het vechten en dan hebben we er misschien over een week of over twee weken weer heel veel plezier van."

Keizer gaat geregeld het gesprek aan met Dolberg, al laat hij hem meestal aan de slag gaan met Dennis Bergkamp: "Dat is voor ons natuurlijk heerlijk. Een oud-topspeler met een toekomstig topspeler is natuurlijk fantastisch samen."