Ook NAC en Telstar sneuvelen in KNVB beker

Na Vitesse is vandaag in de eerste ronde van de KNVB beker het doek voor nog twee profclubs gevallen in duels waarin ze favoriet waren. NAC Breda verloor met 4-3 tegen het naar de Tweede Divisie gedegradeerde Achilles'29, terwijl VVSB Telstar met 4-1 aan de zegekar wist te rijgen.

Achilles'29 - NAC
NAC kwam in Groesbeek tot tweemaal toe op voorsprong, maar Achilles kwam na een uur spelen via Boy van de Beek weer op gelijke hoogte. Niels Wouters en Shuremy Felomina wisten snel daarna te scoren, waardoor het 4-2 voor de thuisclub stond. Een rode kaart voor Rai Vloet hielp de bezoekers niet, maar in blessuretijd wist Thomas Enevoldsen nog de 4-3 te scoren. Omdat het daarbij bleef is NAC uitgeschakeld in de beker.

VVSB - Telstar
VVSB staat bekend om haar stunts in de beker en vanavond vormde daar geen uitzondering op. Voor Telstar leek er in Noordwijkerhout geen vuiltje aan de lucht toen Andrija Novakovich na acht minuten via een strafschop scoorde en VVSB halverwege de eerste helft met tien man verder moest.

Niets was echter minder waar, want Mohamed Osrouti wist kort voor en kort na rust te scoren. In de slotfase wisten Tim de Rijk en wederom Osrouti er zelfs 4-1 van te maken, waardoor de blamage voor Telstar compleet was.

Excelsior - Heerenveen
Afgelopen zondag op het programma in de Eredivisie en vandaag in de beker: Excelsior - Heerenveen. Bij de bezoekers kregen een aantal spelers rust, maar de ploeg van Jurgen Streppel kwam na acht minuten spelen via Arber Zeneli, na aangeven van Henk Veerman, wel op voorsprong. Niet veel later tekende de Kosovaar zelfs de 0-2 aan.

Excelsior vocht zich in de tweede helft terug. Eerst miste Zakaria El Azzouzi vanaf de strafschopstip, maar even later wist Miki van Duinen een tweede strafschop wel te benutten. In Rotterdam hield de thuisploeg een waar slotoffensief, maar de bezoekers hielden stand: 1-4.

Scheveningen - Ajax
Voor Ajax was er in Den Haag een makkelijk avondje in het stadion van ADO Den Haag. Tegen de amateurs van Scheveningen was Kasper Dolberg goed op dreef met drie treffers en een assist. De Deen maakte via een afstandsschot van 25 meter een eind aan zijn lange droogte en Siem de Jong maakte voor rust de 0-2. Scheveningen had voor rust enkele goede mogelijkheden, maar verzuimde te scoren. Vlak nadat David Neres in de tweede helft de 0-3 had aangetekend mocht Barry Rog de eretreffer maken. Via tweemaal Dolberg kwam de eindstand op de borden: 1-5.

Overige uitslagen:
Capelle - Roda JC 0-5
ASV de Dijk - HHC 2-1
CSV Apeldoorn - Willem II 2-4
Ajax Amateurs - FC Utrecht 0-6
Katwijk - Ter Leede 4-0
ONS Sneek - FC Twente 1-3
Staphorst - Koninklijke HFC 2-3