Kuss voor twee jaar naar LottoNL-Jumbo

De 23-jarige Amerikaan Sepp Kuss maakt volgend jaar de overstap naar LottoNL-Jumbo. De voormalig mountainbiker komt over van Rally Cycling en zal een contract van twee jaar tekenen bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. 

"Kuss is ons opgevallen in de Tour of California. Sindsdien zijn we hem gaan volgen en hebben we hem intensief getest", laat ploegleider Merijn Zeeman weten op de website van de ploeg. "Hij heeft een achtergrond als mountainbiker en zit pas kort op de racefiets. Hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en daarvoor krijgt hij bij ons de tijd."

Ook Kuss is tevreden met zijn overstap naar een WorldTour-ploeg."Ik ben zeer verheugd met Team LottoNL-Jumbo. Het team heeft een goede staat van dienst wat betreft het opleiden en ontwikkelen van jonge renners en dat geeft mij het vertrouwen dat dit voor mij de juiste keuze is om hogerop te komen. Ik hoop veel op te steken van de ervaren renners en me verder te ontplooien als klimmer, maar ook in het tijdrijden. Ik kijk ernaar uit om uit te vinden welke koersen me het best liggen", laat Kuss weten.