Klopp baalt na uitschakeling: "Dit maakt me heel ziek"

Liverpool is al uitgeschakeld in de League Cup en vooral de manier waarop dat gebeurde was voor manager Jürgen Klopp zeer teleurstellend. The Reds gingen dinsdag in de derde ronde met 2-0 onderuit bij Leicester City.

"Het verhaal van deze wedstrijd is heel simpel. Wij waren de veel betere ploeg, maar we scoorden niet. Dat hoort bij voetbal, we hadden hier en daar wat pech en waren niet klinisch genoeg", wordt Klopp tijdens de persconferentie geciteerd door Sky Sports.

"Als we op deze manier goals tegen krijgen, wordt het behoorlijk lastig. We hadden drie keer moeten scoren, maar zo lang je dat niet doet, moet je verdedigen", aldus de Duitser. "Dat we op deze manier goals incasseren maakt me heel, heel ziek. Dat is moeilijk te begrijpen. Standaardsituaties verdedigen is een issue bij ons, dat is het altijd geweest. Maar nu krijgen we doelpunten tegen uit een afvallende bal en een inworp."

"Bij het eerste doelpunt zetten we niet goed druk. Dat kan je duizend keer tegen elkaar zeggen. Het is niet leuk om op deze manier doelpunten tegen te krijgen. We zijn nog steeds een goed team, maar helaas voelt dat op dit moment niet zo. Het is een bekercompetitie en zijn direct uitgeschakeld. We wilden graag naar de vorige ronde en het interesseert niemand dat we in de eerste helft de betere ploeg waren", besluit Klopp.

Liverpool wist in september nog geen enkele wedstrijd te winnen. Het team van Klopp speelde de afgelopen weken gelijk tegen Watford, Sevilla en Burnley, terwijl er van Manchester City met 5-0 verloren werd.