Basketballers Donar onderuit in Champions League-kwalificatie

De basketballers van Donar zijn de weg naar de Champions League begonnen met een nederlaag. In de eerste kwalificatieronde was het Litouwse Vytautas te sterk voor de Groningers.

Donar ging bijzonder sterk van start, maar gaf de voorsprong in het tweede kwart weer helemaal weg en stond bij rust zelfs achter. Het derde kwart ging gelijk op, net als het vierde kwart, maar Donar slaagde er telkens net niet in de zege naar zich toe te trekken: 75-77. Donderdag volgt in Litouwen de return. De winnaars gaan naar de tweede van drie kwalificatieronden, de verliezers moeten zich tevreden stellen met een plek in de Europe Cup. 

Overigens is de Champions League in het basketbal allesbehalve de Europese topcompetitie. Dat is al jaren de Euroleague, waar de top van Europa speelt. Door een uit de klauwen gelopen meningsverschil tussen de Euroleague en basketbalbond FIBA, werd de FIBA Champions League opgericht. De absolute topteams weigerden mee te doen en spelen in de Euroleague, waardoor de Champions League het min of meer doet met de tweede garnituur.