Köln ziet af van protest tegen videoarbitrage

1. FC Köln ziet toch af van het plan om protest aan te tekenen tegen de 5-0 nederlaag die het zondag leed tegen Borussia Dortmund.

Bij het tweede doelpunt van BVB nam de videoscheidsrechter een discutabele beslissing. Sokratis Papastathopoulos ging bij een hoekschop het duel in de vijf meter aan met Köln-doelman Timo Horn en hij leek daarbij te duwen, waarna de bal in het doel verdween. Scheidsrechter Patrick Ittrich keurde de treffer af, maar raadpleegde wel de videoscheidsrechter. Die keurde de treffer wél goed.

Köln liet weten dat het in protest zou gaan, ook omdat Ittrich al afgefloten zou hebben voordat de bal over de doellijn verdween. De hekkensluiter laat dinsdag in een officiële verklaring weten het er nog steeds niet mee eens te zijn dat de treffer van Sokratis goedgekeurd werd. Köln acht de kans van slagen van een verder protest echter klein, waardoor het de zaak toch laat rusten.

1. FC Köln heeft de eerste vier competitieduels van dit seizoen allemaal verloren en Die Geißböcke wisten pas één keer te scoren. In de Europa League stonden de Duitsers donderdag halverwege het uitduel met Arsenal verrassend op voorsprong. Na rust stelde Arsenal echter orde op zaken en werd het 3-1 voor de Engelsen.