FC Den Bosch te sterk voor VV Zwaluwen, RKC stunt tegen Sparta

FC Den Bosch is als eerste club door naar de tweede ronde van de KNVB Beker. De Jupiler League-club boekte een onnodig benauwde zege op VV Zwaluwen: 2-3.

De Vlaardingse amateurs konden de eerste helft nog wel aardig meekomen, maar in de 53ste minuut opende Bart Biemans met het hoofd de score voor de bezoekers. Tien minuten benutte Sven Blummel een strafschop voor de 0-2 en in de 80e minuut schoot hij ook de 0-3 binnen. Het duel leek gespeeld.

Vijf minuten voor tijd begon een nieuw offensief van de de thuisploeg en met succes. Ricardo Merrelaar kopte raak voor de Zwaluwen. In blessuretijd kreeg de amateurclub nog een strafschop. Jasper Gudde schoot raak en bracht de eindstad op 2-3. Den Bosch kwam goed weg.

Update 20.25 uur

De eerste stunt in de KNVB Beker is een feit. RKC Waalwijk, de nummer negentien uit de Eerste Divisie, wint van Eredivisieclub Sparta. Het werd 1-0. Na een uur spelen brak een invaller de wedstrijd open. Aanwinst Dylan Seys schoot mede door een misser van Jeffrey Chabot in alle vrijheid binnen rond de grens van de zestien meter, met zijn eerste balcontact.

Sparta zette het resterende half uur een slotoffensief in, maar zonder resultaat. De Rotterdammers liggen eruit. RKC bekert verder.

RKC viert de 1-0. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)