'Koeman hoeft nog niet te vrezen voor ontslag'

Ronald Koeman beleeft bij Everton een slechte seizoensstart, maar volgens de Daily Telegraph hoeft de Nederlander nog niet te vrezen voor zijn baan.

Met vier punten uit vijf wedstrijden staat de ploeg van Koeman op een teleurstellende achttiende plaats in de Premier League. De laatste drie duels gingen verloren tegen Tottenham Hotspur (0-3), Atalanta Bergamo (3-0) en Manchester United (4-0). Koeman zag de afgelopen transferperiode topschutter Romelu Lukaku naar United vertrekken, maar hij haalde voor honderdvijftig miljoen euro aan nieuwe spelers. Ondanks de vele aankopen won Everton pas één wedstrijd dit seizoen.

Koeman gaf na de nederlaag tegen United afgelopen weekend aan dat hij tijd nodig had, maar het ontslag van Frank de Boer als manager van Crystal Palace na vier competitieduels toont aan dat er in Engeland weinig geduld is. Volgens de bookmakers is Koeman de favoriet om als eerstvolgende manager de laan uitgestuurd te worden.

Zo snel hoeft het niet te gaan, want Koeman krijgt volgens The Telegraph tijd om het team op te bouwen. De club slaagde er niet in om een goede vervanger voor Lukaku aan te trekken, terwijl de hoop was gevestigd op Arsenal-spits Olivier Giroud. Ook een huurdeal met Chelsea voor Diego Costa ging in rook op. In januari gaat Everton opnieuw de markt op in de hoop een spits aan te trekken, maar eerst zal Koeman met zijn ploeg de weg omhoog moeten zien te vinden.