Nederlander maakt horrorfilm met Saw-regisseur James Wan

Goed nieuws voor liefhebbers van de betere horrorfilms. Via de site van The Hollywood Reporter vernemen we namelijk dat New Line Cinema de filmrechten heeft gekocht van de korte film Sweet Tooth van de Nederlandse filmmaker en scenarioschrijver Nico van den Brink om daar een avondvullende speelfilm van te maken. De door Nico van den Brink geregisseerde speelfilm zal worden geproduceerd door niemand minder dan James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring) en Chris Bender (The Butterfly Effect, Final Destination) worden geproduceerd.

De korte film Sweet Tooth, die in juli van dit jaar in première ging tijdens het Fantasia International filmfestival van Montreal, was in de Nederlandse bioscopen te zien als voorfilm van de films Kill Switch en Prooi. In de film Sweet Tooth draait het om een jonge vrouw genaamd Elin die een appartement huurt in een oud flatgebouw. Op zekere avond ziet ze in het nieuws dat haar bovenburen, een moeder en twee kinderen, zijn vermoord. Als Elin vervolgens 's nachts de kinderen door het huis hoort rennen en lachen begint het pas echt eng te worden.

Nico van den Brink is een jonge filmmaker van de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse Filmacademie, die eerder al naam wist te maken met een aantal korte films en reclamespots. Met Sweet Tooth zal hij zijn speelfilmdebuut maken.