Balotelli ramt Nice naar uitzege

Nice heeft z'n derde competitiezege van dit seizoen te pakken. Een goal van Mario Balotelli was voldoende voor een overwinning bij Stade Rennes.

Wesley Sneijder ontbrak vanwege een enkelblessure in de wedstrijdselectie van Nice en hij zag hoe zijn medespelers in de eerste helft grote moeite hadden om tot kansen te komen. De beste mogelijkheid was voor Alassane Pléa, die na een half uur werd bediend door Christoph Jallet, maar niet kon afronden. Even later kreeg Pléa een nieuwe mogelijkheid, maar na een mooie bal van Jean Michaël Seri stuitte hij op doelman Tomas Koubek.

In de tweede helft zette Stade Rennes meer aan en leek het wachten op de 1-0, maar het enige doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant van het veld. Balotelli werd na 79 minuten weggestuurd door Pléa en hamerde op geweldige wijze binnen: 0-1. De Italiaan werd vier minuten later vervangen door Ignatius Ganago en hij zag vanuit de dug-out hoe Nice de voorsprong met succes verdedigde.

Na zes speelronden in de Franse competitie staat Nice nu op de achtste plaats met negen punten. Vrijdag komt de ploeg opnieuw in actie. Dan komt Angers op bezoek.