Ook de mannen van Sunweb pakken de wereldtitel ploegentijdrit

Nadat eerder de vrouwen wereldkampioen ploegentijdrijden is het de mannen van Sunweb ook gelukt. De ploeg met de Nederlanders Tom Dumoulin, Sam Oomen en Wilco Kelderman was na 42,5 kilometer acht seconden sneller dan BMC. Sky zou op 22 seconden derde worden.

Om half vier begon de ploegentijdrit voor de mannen, maar het was even wachten voordat de eerste richttijd op de klok kwam. De PoolseCCC Sprandi Polkowice was de eerste die een serieuze tijd neerzetten.

Het was daarna LottoNL-Jumbo die daar onder ging met dertien seconden. Daarna zou Sky de scherpste tijd neerzetten. De Britse was op dat moment tien seconden sneller dan Sunweb, die op dat moment de vierde tijd klokte.

Halverwege de tijdrit werd duidelijk dat vier ploegen voor de titel zouden gaan. Sunweb reed een sterk tweede gedeelte en zou Sky voorbij in de tijd. De Duitse ploeg was vijf seconden sneller dan Sky, maar BMC ging er met onderdoor.

Op het derde tussenpunt bleef het verschil tussen BMC, Sky de ploeg nog voltallig was in vergelijking met BMC en Sky. In het laatste deel maakte Sunweb het verschil en zou met acht seconden verschil op BMC. Sky moest lang met vier renners rijden en ze zouden op meer dan twintig seconden eindigen van de winnaar.

Uitslag ploegentijdrit:

1 Team Sunweb 47:50
2 BMC Racing Team 0:08
3 Team Sky 0:22
4 Quick-Step Floors 0:35
5 ORICA-Scott 0:43
6 Movistar Team 1:19
7 Team LottoNL-Jumbo 1:20
8 CCC Sprandi Polkowice 1:44
9 Team Katusha - Alpecin 1:46
10 BORA - hansgrohe 1:55