Pizzakoerier klopt profrenners in Memorial Marco Pantani

Marco Zamparella wist zaterdag de Memorial Marco Pantani te winnen, maar voordien was het een onbekende in het wielerpeloton. Zamparella combineert het peloton met een job als pizzakoerier. De zege betekende dan ook heel veel voor hem. "Wielrennen is mijn passie."

Zamparella was zaterdag de beste in een sprint met vier renners in de Memorial Marco Pantani. Na de zege was de 29-jarige renner van Amore & Vita behoorlijk emotioneel, waar hij onder meer Diego Ulissi versloeg.

"Deze overwinning betekent heel veel voor mij. Ik klop Ulissi, een renner die ik al ken sinds mijn jeugd. Hij komt ook uit Toscane. Ulissi is een fenomeen. Ik vond het bijna jammer om hem te kloppen want ik heb hem altijd een groot kampioen gevonden."

"Ik heb een heel slecht jaar achter de rug. Ik heb als een gek gewerkt. Twee maanden geleden kon ik mijn schouder zelfs niet gebruiken."

"Dit is emotioneel voor mij want tot zondag was ik nog pizzakoerier. Dit is niet mijn job, dit is een passie. Het is moeilijk om te overleven in deze kleine ploegen. De reden dat ik op mijn 29e nog voor zo'n klein team rijd, is omdat ik een zwaar ongeval gehad heb. Ik hoop echt dat mensen die veel over wielrennen weten, mij na deze zege een kans zullen geven."

Een samenvatting van de rit en de reactie van Zamparella (Italiaans): (Bron: YouTube)