Trentin ook de beste in Primus Classic

Matteo Trentin heeft Primus Classic op zijn geschreven. De Italiaan, die de afgelopen weken ook succesvol was in de Ronde van Spanje met vier ritzeges, reed in eerste instantie samen met Jean-Pierre Drucker weg uit een kopgroep van vijftien renners. In de laatste twee kilometer was hij ook te sterk voor de Luxemburger.

Dylan Groenewegen zou niet aan de start komen. De renner van LottoNL-Jumbo stond wel op de startlijst, maar voelde zich niet lekker. De Nederlandse sprinter werd vrijdag nog wel tweede in de Koolskamp Koers achter Fernando Gaviria.

Na 23 kilometer ontstond de vroege vlucht met zes renners. Bij de zes zou er met Martijn Budding één Nederlander bijzitten. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap Alex Kirsch (Veranclassic), Romain Guillemois (Direct Energie), Kenny Molly (Fortuneo) en Guillaume Haag (T.Palm - Pole Continental Wallon). Het zestal zou drie minuten en dertig seconden bij elkaar fietsen.

Op dertig kilometer van de streep zou er een kopgroep van vijftien renners. Quick-Step Floors was het best vertegenwoordigd met vier renners (Gaviria, Trentin, Ariel Maximiliano Richeze en Dries Devenyns). De kopgroep leek het te gaan redden, al zou het peloton altijd binnen de dertig seconden zitten van de kopgroep.

In de laatste vijf kilometer reden Trentin samen met Drucker weg uit de kopgroep. De twee leken te gaan sprinten voor de zege, maar op een brug kon de Luxemburger de Italiaan niet meer volgen, waarna Trentin solo zou aankomen in Boortmeerbeek. De rest van de kopgroep werd nog gegrepen door het peloton, waar André Greipel de massasprint won voor Gaviria.