Zamparella de beste in Memorial Marco Pantani

Marco Zamparella heeft de veertiende editie van de Memorial Marco Pantani. De 29-jarige Italiaan van Amore & Vita was na 189,8 kilometer de snelste van een groep van vier renners. Diego Ulissi, die afgelopen zondag nog de WorldTour-wedstrijd Grand Prix Cycliste de Montréal wist te winnen, kwam als tweede over de streep. Egan Arley Bernal kwam als derde over de streep. Zamparela was al heel de dag dag in de aanval geweest.

Marco Zamparella (Amore & Vita – Selle SMP presented by FONDRIEST) en Sebastian Schönberger (Tirol Cycling) kozen al snel na de start voor de aanval. De Italiaan en de Oostenrijker zouden een voorsprong van vijf minuten krijgen van het peloton.

Tot aan zeventig kilometer van de streep verliep het rustig in het peloton, totdat Androni-Sidermec-Bottecchia duo Egan Bernal en Mattia Cattaneo in de aanval trokken. De twee zouden Diego Ulissi met zich meekrijgen. Het drietal zou snel komen aansluiten bij Zamparella, die ondertussen zich had verlost van Schönberger.

Het viertal had na de afdaling van de Montevecchio een voorsprong van één minuut op het peloton, waar Fortuneo-Oscaro de leiding had. Het peloton kwam terug tot veertig seconden, maar verder kwam het peloton niet. De kopgroep zou de voorsprong uitbreiden naar anderhalve minuut, waarna het duidelijk was dat een van de vier de zege zou pakken.

De vier renners bleven goed samenwerken en in de sprint was Zamparella de snelste voor zijn landgenoot Ulissi. Bernal zou derde worden voor zijn ploeggenoot Cattaneo. In de achtergrond zou Sonny Colbrellli de sprint winnen van het peloton voor Elia Viviani en Francesco Gavazzi