Toro Rosso racet in 2018 met Honda-motoren

Toro Rosso zal vanaf 2018 gaan racen met Honda-motoren, zo heeft het Italiaanse team laten weten. Het Japanse merk komt over van McLaren waar de samenwerking geen succes bleek te zijn. Beide partijen zijn een contract voor meerdere seizoenen aangegaan. Nu wordt er nog samenwerkt met Renault.

Teambaas Franz Tost: "Iedereen in het team kijkt uit naar de samenwerking met Honda. Sinds oprichter Soichiro Honda zijn motoren deel liet nemen aan races is de racerij in de DNA van het bedrijf verweven. Het is een opwindende uitdaging en ik hoop dat beide partijen van elkaar gaan profiteren bij de dingen die we samen ontwikkelen."

Honda keerde in 2015 terug in de Formule 1 bij McLaren, maar door zowel problemen met de betrouwbaarheid als het aantal pk's van de motor bleven de prestaties achter bij de verwachtingen. De Japanners hebben voor dit seizoen een ander concept gekozen voor de 1,6 liter V6-turbomotor en maken nu langzaam maar zeker stappen voorwaarts. Het bedrijf hoopt in de Verenigde Staten of in Mexico met de 'spec 4' te komen die een flinke sprong moet betekenen ten opzichte van de huidige 'spec 3.7'.