Sainz maakt overstap naar Renault

Carlos Sainz zal volgend seizoen gaan racen voor het Formule 1-team Renault. De 23-jarige Spanjaard komt voor minimaal een jaar over van Toro Rosso en wordt bij zijn nieuwe werkgever teamgenoot van Nico Hülkenberg. Sinds 2015 heeft hij in de F1 100 punten bij elkaar gereden met viermaal een zesde plaats als hoogste resultaat.

Sainz: "Ik ben erg blij dat ik vanaf volgend jaar kan gaan racen voor Renault. Het is een eer om voor een fabrieksteam te mogen rijden en ik hoop het vertrouwen van Renault te kunnen belonen met goede resultaten. Het traject dat Renault F1 uitgezet heeft is opwindend en ik ben er trots op dat ik op zo'n belangrijk historisch moment in mag stappen. Ik kijk uit naar het werken met de mensen in Enstone en Viry, evenals het hebben van Nico Hülkenberg als teamgenoot."

"Ik heb in de Formule 1 al samengewerkt met Renault en ook in eerdere raceklasses, dus ik weet hoe gemotiveerd ze zijn en waar ze toe in staat zijn. Dit is het begin van een geweldig nieuw hoofdstuk in mijn carrière en daarom wil ik Red Bull bedanken voor het vertrouwen en de steun die ze mij gaven, evenals het geven van deze kans. In het speciaal wil ik alle mensen bij Toro Rosso bedanken. Zij vormen een fantastisch professioneel team en ik wens hen het allerbeste voor de toekomst."

Renault-teambaas Cyril Abiteboul liet weten dat Sainz voor een jaar van Red Bull gehuurd wordt. Jolyon Palmer mag dit seizoen nog afmaken bij de Frans/Britse formatie.

Het lijkt erop dat Sainz wisselgeld is om het contract tussen Toro Rosso en Renault te kunnen laten beëindigen. Volgens diverse geruchten had Renault ingezet op Daniel Ricciardo, maar kreeg hiervoor een resoluut nee te horen van Red Bull. De vraag is wat de Australiër eind volgend jaar zal gaan doen als zijn contract bij de Oostenrijkers afloopt.