Drie qualifiers in halve finales WTA-toernooi Tokyo

Het WTA-toernooi van Tokyo kent een opvallend verloop. Slechts twee geplaatste speelsters schopten het tot de kwartfinales en geen van hen bereikte de halve finales. Maar liefst drie qualifiers hebben zich wel bij de laatste vier weten te scharen.

De 20-jarige Kroatische Jana Fett rekende af met Wang Qian uit China: 6-3, 4-6, 6-3. Fett kent het toernooi van haar leven en schakelde in de eerste ronde al de als eerste geplaatste Kristina Mladenovic uit. Na haar zege op Wang staat ze in de halve finales, iets wat ze eerder dit jaar in Hobart voor het eerst deed - hoewel de tegenstand destijds een stuk minder indrukwekkend was.

De Japanse Miyu Kato, net als Fett een qualifier, stuurde de Servische Aleksandra Krunic naar huis: 6-1, 6-3. Voor Kato is het de eerste keer dat ze op een WTA-toernooi de halve finales haalt. De 23-jarige Kazakhse Zarina Diyas, ook weer een qualifier, stuurde haar als achtste geplaatste landgenote Yulia Putintseva in drie sets naar huis: 4-6, 6-1, 6-3. Diyas haalde in 2014 de finale van het toernooi.

Titelverdedigster Christina McHale is in de halve eindstrijd ook van de partij. De Japanse rekende af met de als derde geplaatste Belgische Elise Mertens: 6-4, 6-1. McHale neemt het in de halve finales op tegen Diyas, Fett speelt tegen Kato.