Honkballers Indians breken MLB-record, ongeveer

De honkballers van de Cleveland Indians hebben donderdagavond na een extra inning met 3-2 gewonnen van de Kansas City Royals. Het is hun 22e opeenvolgende overwinning in de MLB, een record. Of althans, dat lijkt zo, of toch niet. Het hangt namelijk af van een wedstrijd in 1916, een klein beetje ingewikkeld verhaal.

De New York Giants werden in 1916 maar liefst 26 wedstrijden op rij niet verslagen, en aangezien een gelijkspel in het honkbal niet bestaat betekent dat dus 26 overwinningen. Dat is echter niet helemaal juist, want als we naar het lijstje zeges kijken zien we er toch echt een T van tie (gelijkspel) tussen staan.

Het gaat om een wedstrijd op 18 september 1916, tussen de Giants en de Pittsburg Pirates. Na acht innings, dus ver in de wedstrijd, stond het 1-1, maar door de regen werd de wedstrijd gestopt. Het duel werd niet uitgespeeld, maar helemaal opnieuw overgespeeld en dat leverde een dag later alsnog een overwinning op voor de Giants.

Toch staat het gelijkspel in de boeken, maar vooral om de statistieken van de spelers mee te laten tellen. Statistieken zijn immers alles in het Amerikaanse honkbal. Kortom, of de Indians nu het record hebben of niet hangt van de definities af, maar wel is duidelijk dat de ploeg uit Cleveland de langste ononderbroken reeks zeges ooit heeft in de MLB.

Een wat meer uitgebreide uitleg over de Giants in 1916 is hier te vinden.