Droomdebuut Östersund in Europa League

Östersunds FK heeft een uitstekend debuut in het Europese voetbal achter de kiezen. De Zweedse 'sprookjesclub' - in enkele jaren tijd ging de club van het vierde niveau in Zweden naar Europees voetbal - zegevierde in Oekraïne tegen Zorya Luhansk. Saman Ghoddos opende de score vroeg in de tweede helft, Alhaji Gero stelde de punten diep in blessuretijd veilig: 0-2. De andere wedstrijd in groep J, tussen Hertha BSC en Athletic de Bilbao, leverde geen goals op.

Groep C
Sandro Wagner zette 1899 Hoffenheim na 24 minuten spelen op voorsprong tegen SC Braga, maar dankzij João Carlos Teixeira kwamen de bezoekers op slag van rust op gelijke hoogte. Dyego Sousa maakte kort na de onderbreking de 1-2 en zorgde er zo voor dat Braga met drie punten terug naar huis kon.

Het Turkse Basaksehir, met Eljero Elia in de basis, begon het toernooi tegen het Bulgaarse Ludogorets Razgrad, waar Jody Lukoki in de basis stond. De Turken waren de betere ploeg en kregen flink wat kansen, maar gescoord werd er in het hele duel niet.

Groep F
Het was geen fantastisch avondje in groep F. Het Tsjechische Fastav Zlin ontving het Moldavische Sheriff Tiraspol, terwijl FC Kopenhagen de deuren opende voor Lokomotiv Moskou. Zlin en Tiraspol, waar Jeremy de Nooijer in de basis stond, kwamen niet tot scoren en ook in Kopenhagen viel geen enkel doelpunt te melden.