Ana nader uitgelegd voor Heroes of the Storm

We hadden vorig week vrijdag al bericht dat Ana van Overwatch mag laten zien wat ze waard is in de Nexus van Heroes of the Storm, en vandaag is de hero spotlight verschenen waarin alle abilities en ultimates worden uitgelicht.

Ana is (hoe kan het ook anders) een ranged support, met als sterkste kant haar burst healing door middel van skillshots, dat ze de healing van vijanden kan blokkeren en dat ze vijandelijke heroes uit kan schakelen met een compleet nieuwe status, sleep. Ana zal daarnaast de eerste healer zijn in Heroes of the Storm die alleen gebruikt maakt van skillshots om te kunnen healen. Ana excelleert in het constant blijven healen van haar teamgenoten, het blokkeren van de healing van haar vijanden en haar fantastische bereik, maar heeft als zwakke kanten wel dat ze geen self-healing heeft, erg breekbaar is en verder ook geen enkele vorm van ontsnappen heeft mocht ze in een hinderlaag terechtkomen.

Ana's trait is shrike: wanneer ze vijanden aanvalt met een basic attack krijgen ze een stack van dose, die 40 extra damage doet over 5 seconden, en die bovendien 5 keer stackt. Hiermee is de trait vergelijkbaar met Lunara's Nature's Toxin.

Ana's Q-vaardigheid is healing dart. Healing dart vliegt door minions en de eerste hero die geraakt wordt wordt voor 175 health gehealed. De cooldown is 2 seconden, waardoor Ana de ability rijkelijk kan gebuiken. Een van de quests die gerelateerd is valt weer terug op haar trait Shrike: wanneer ze bij 15 heroes een stack van 5 dose heeft aangebracht krijgt ze 3 ladingen op haar healing dart, waardoor ze nog sneller healing darts kan afvuren.

Ana's W-vaardigheid is biotic grenade met een cooldown van 16 seconden, die hetzelfde werkt als in Overwatch. Teamgenoten die geraakt worden door biotic grenade worden voor 175 health gehealed en ontvangen 25 procent extra healing voor 3 seconden, terwijl vijanden die geraakt worden door biotic grenade 200 damage oplopen en daarnaast voor 2 seconden geen healing kunnen ontvangen. Ana's E is sleep dart, die ook een nieuwe status in het spel brengt: vijanden die geraakt worden vallen in slaap, en kunnen drie seconden niks doen tenzij ze damage oplopen.

Ana heeft de keuze uit twee ultimates: Nano Boost en Eye of Horus. Nano Boost is natuurlijk een variatie op haar ultimate in Overwatch: teamgenoten die geraakt worden door Nano Boost krijgen 200 mana terug, en krijgen de supercharged status. Hierbij krijgen ze 30 procent extra spell power en zullen al hun abilities behalve de heroic ability 150 procent sneller herladen. Eye of Horus reflecteert Ana's reputatie als een van de beste snipers in de wereld: ze gaat in een sniper-positie zitten en krijgt acht schoten die unlimited range hebben en onmiddelijk raken. Allies die geraakt worden zullen worden gehealed voor 300, terwijl vijanden die geraakt worden 175 damage oplopen. Vijanden kunnen dekking zoeken voor Ana's kogels, want de kogels kunnen niet door structures en buildings heen.

Ana komt vandaag uit op de Public Test Realm (PTR) van Heroes of the Storm.


Ana nader uitgelegd voor Heroes of the Storm