Heel veel Overwatch komt naar Heroes of the Storm

Heroes of the Storm krijgt een hele lading aan Overwatch-content. In een stream voor de pers werd gisteren onthuld dat zowel Ana als Junkrat als speelbare heroes naar Heroes of the Storm komen, en dat we ook een nieuwe battleground kunnen verwachten. Daarnaast zijn er ook weer een hele hoop skins en een pachimari mania met extra beloningen die je kan verdienen tijdens het spelen.

Twee nieuwe heroes

Zoals eerder gezegd komen zowel Ana als Junkrat vlak achter elkaar naar Heroes of the Storm. Het zullen daarmee de zesde en zevende hero uit het Overwatch-universum worden in Heroes of the Storm. Een releasedatum hebben we nog niet, maar we weten wel dat Ana als eerste naar de Nexus komt, gevolgd door Junkrat.

Heroes

Volskaya Foundry

De battleground is Volskaya Foundry, gebaseerd op de map Volskaya Industries in Overwatch. De battleground heeft 3 lanes en heeft als voornaamste objective een grote mech, die door twee spelers bestuurd kan worden. De mech is vergelijkbaar met Cho'Gall, waarbij de ene speler de mech bestuurt en de andere de abilities van de mech gebruikt om het team van de kaart te vegen met bijvoorbeeld een krachtige laserstraal, of kan juist het team ondersteunen door een schild op te roepen voor zowel de robot als teamgenoten. De eerste speler die de mech binnenkomt, kan daarnaast ook van plaats wisselen tussen pilot en gunner.

Om deze mech te verdienen zijn er drie control points op de map, die werken op een manier die vergelijkbaar is in Overwatch: wanneer één team op een control point staat, begin je het punt te veroveren, en dit wordt onderbroken wanneer een tegenspeler ook op het punt staat. Net zoals in Overwatch geldt er overtime: wanneer een control point op 99 procent is en een tegenspeler stapt op het punt kun je er nog een laatste gevecht uitslepen om de mech toch te veroveren.

Heroes

Over Volskaya Foundry zijn ook lopende banden  verspreid, die telkens een bepaalde richting op gaan. Spelers kunnen deze banden gebruiken om zich snel uit de voeten te maken wanneer ze een control point hebben veroverd, of worden juist gigantisch vertraagd wanneer ze de tegenovergestelde richting op lopen. Ook zijn er over de map mercenary camps verspreid die als beloning turrets geven, vergelijkbaar met Hanamura. Spelers kunnen deze turrets op de lopende band zetten om zo een team constant lastig te blijven vallen terwijl de turret om het control point heen draait.

Om mensen te laten wennen aan de nieuwe battleground komt er ook een nieuwe brawl, genaamd bash 'em smash 'em robots. Dit is een battleground in de vorm van een S waarbij ieder team met een mech begint die constant de lane zal pushen. Wanneer beiden mechs vernietigd zijn, wordt er aan iedere kant weer een nieuwe mech opgeroepen.

Skins, mounts en meer

Ana komt ook met een skin-variatie, Shrike, die gebaseerd is op haar gelijknamige skin in Overwatch. Daarnaast krijgt Varian een commandant skin die past bij Volskaya Industries en het glorieuze moederland, en ook D.va krijgt een Destroyer-skin, die gebaseerd is op Deathwing. Ook komen er twee nieuwe mounts: naast de celestial horse en celestial warbeast hebben we nu ook de celestial raptor en krijgen we ook onzichtbaar paard. Een overzicht van de mounts en de skins is hier te vinden.

Pachimari Mania

Als laatste komt er ook een nieuw event om de launch van Ana, Junkrat en Volskaya Foundry te vieren, de Pachimari Mania. Vergelijkbaar met de treasure goblin spawnen er straks overal lootboxes in de basis voor een potje begint, die spelers moeten openen terwijl ze op zoek gaan naar de golden pachimari. Spelers kunnen hier onder andere een banner, emoji, spray en portrait mee verdienen. Een overzicht van alle Pachimari-gerelateerde beloningen is hier te vinden.

Heroes
Heel veel Overwatch komt naar Heroes of the Storm