Hsker D-drummer Grant Hart overleden

De Amerikaanse drummer Grant Hart is vandaag op 56-jarige leeftijd overleden. Hart werd vooral bekend als drummer van de iconische hardcore punkband Hüsker Dü. Grant Hart is overleden aan de gevolgen van kanker.

Grantzberg Vernon Hart wordt op 18 maart 1961 geboren in St. Paul in de Amerikaanse staat Minnesota. Als Hart 10 jaar oud is wordt zijn oudere broer doodgereden door een bezopen automobilist. Hart erft de platencollectie en drumstel van zijn broer en zit vanaf dat moment in een aantal lokale bandjes.

Als Hart als tiener in een lokale platenzaak werkt komt hij daar Bob Mould tegen. Mould zou vanaf dat moment ook geregeld bij Hart langskomen om wat wiet te scoren. De mannen raken al snel bevriend. In 1979 richten Hart en Mould, samen met hun vriend Greg Norton, de band Hüsker Dü op. De baanbrekende groep zou tot 1987 bestaan.

Na het uiteenvallen van Hüsker Dü ging Hart verder met de band Nova Mob die tot 1991 zou bestaan. Vanaf de jaren negentig zou Grant Hart voornamelijk als solo-artiest platen uitbrengen. Ook was hij te horen op platen van bands als Godspeed You Emperor en Arsenal. In 2013 zou zijn laatste album The Argument uitgebracht worden op Matador Records. Datzelfde jaar was de muzikant ook te zien in de documentaire Every Everything, the music, life & times of Grant Hart van Gorman Bechard.