Ervaren Lafeber sterk van start op KLM Open, Luiten dramatisch

Routinier Maarten Lafeber heeft een veelbelovende start gemaakt in zijn 22ste KLM Open. De eerste dag van titelverdediger Joost Luiten was daarentegen dramatisch. Lafeber noteerde drie slagen onder par. Luiten had zeven slagen meer nodig dan Lafeber. 

Lafeber, tegenwoordig bondscoach van de Nederlandse golfers, noteerde in de eerste ronde op golfbaan The Dutch in Spijk 68 slagen. De 42-jarige Lafeber won het toernooi in 2003. Enkele jaren geleden raakte hij zijn speelkaart voor het hoogste profniveau kwijt en is de geboren Eindhovenaar actief op de Challenge Tour. Lafeber kon goed overweg met de natte en winderige omstandigheden.

Hij maakte zes birdies, maar noteerde wel een double bogey op hole. Hij staat momenteel op een gedeeld vijfde plaats. 

Joost Luiten is tamelijk dramatisch begonnen aan de Dutch Open, zoals het toernooi zonder sponsor genoemd wordt. De titelverdediger begon met vier bogeys.  Hij herstelde zich daarna enigszins van zijn slechte start. Het zware weer bracht hem echter niet in zijn ritme en dat bracht hem naar een voorlopige 91e plaats. 

De Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Brit Richard Finch gaan momenteel aan de leiding met -5. De meeste golfers zijn binnen of staan nu op de baan. Er moeten echter ook nog golfers starten. Om 14.45 zullen de laatste spelers van start gaan. 

Update 16.55 uur

De eerste ronde van het KLM Open is stilgelegd vanwege de harde wind en gestage regenval. Veel fairways op golfbaan The Dutch in het Gelderse Spijk zijn doorweekt. Ongeveer de helft van de 150 deelnemers zijn eerste ronde afgewerkt. Enkele spelers moeten nog starten. Vrijdagmorgen om 08:00 uur wordt het toernooi hervat.

Wiesberger en Finch gaan nog steeds aan de leiding met -5. Ze worden gevolgd door Joakim Lagergren (Zwe) en Ashun Wu (Chi) met -4.