Russische biatlonbond: "Ze is zwanger, dus ze lult"

De Russische biatlete Svetlana Sleptsova sloot haar carrière afgelopen maand af na het WK zomerbiatlon in eigen land, waar ze twee keer goud won. Een verrassend moment voor de olympisch kampioene op de estafette in 2010, want het olympisch seizoen staat toch voor de deur.

De 31-jarige Sleptsova is echter zwanger en dat is de voornaamste reden om ermee te stoppen. Toch lijkt er meer te spelen, want nu, een paar weken later, heeft ze stevige kritiek geuit op de Russische biatlonbond: "Onder de vorige leiders waren de resultaten veel beter dan onder de president die er nu zit", beweert Sleptsova, doelend op Alexander Kravtsov.

"Nu hebben de teams niet eens het geld om een bus te huren", zegt de inmiddels ex-biatlete. Kravtsov werd gecontacteerd door Russische media en zijn reactie mag toch wel opvallend genoemd worden: "Ach, ze is zwanger, dan vallen dit soort uitspraken te vergeven", aldus de bondspresident. "Ze zegt maar wat, maar gezien haar staat is dat wel te vergeven", luidt zijn opmerkelijke antwoord.

Nu het WK zomerbiatlon voorbij is, worden de pijlen volop gericht op het nieuwe seizoen. Eind november gaat het biatlonfeest weer van start, dan staat de World Cup in Östersund op het programma.