Porzingis kan Letland niet redden, Spaanse basketballers naar halve finales EK

De Letse basketbalploeg heeft zich niet voor het eerst in de geschiedenis weten te plaatsen voor de halve finales van het EK basketbal. In Istanbul was NBA-ster Kristaps Porzingis heerlijk op dreef, maar het was niet genoeg tegen Slovenië.

De Slovenen schoten uit de startblokken, maar Letland sloeg in het tweede kwart net zo hard terug. In het derde kwart was het dan weer Slovenië dat domineerde, maar een nieuwe Letse comeback zat er niet in en ook de 34 punten van New York Knicks-speler Porzingis waren niet genoeg. De pas 18-jarige Luka Doncic schitterde bij Slovenië met 27 punten, waarmee hij zijn land op weg hielp naar de 103-97 zege.

Duitsland begon tegen titelfavoriet Spanje prima, met onder meer Atlanta Hawks-speler Dennis Schröder die het hele toernooi al een van de uitblinkers is. Vooral in het derde kwart sloeg Spanje echter toe en de ploeg waar Marc Gasol tot 28 punten en tien rebounds kwam liep uit naar een 84-72 overwinning en een plek in de halve finales. Met 27 punten deed Schröder het aan Duitse zijde overigens ook zeker weer erg goed.

Spanje en Slovenië spelen in de halve finales tegen elkaar, de andere halvefinalisten worden woensdag bekend.