Ook Jong AZ kan Telstar niet verslaan

Telstar is nog altijd ongeslagen in de Jupiler League. Op bezoek in Alkmaar wisten ze tegen Jong AZ in de slotseconden de gelijkmaker op het bord te zetten. Het werd 2-2.

Bij Jong AZ maakte Ricardo van Rhijn zijn rentree op de Nederlandse velden.Jong AZ kwam snel op voorsprong door een treffer van Teun Koopmeiners. Hij tekende eerder op de dag bij tot medio 2022.

Genoeg voor een voorsprong bij rust was zijn treffer echter niet, want Andrija Novakovich tekende voor de 1-1. De van het Reading FC gehuurde aanvaller schoot van dichtbij raak. Hij kreeg zelfs na rust de beste kansen om Telstar op voorsprong te zetten. Hij kopte eenmaal net over en een andere even later moest AZ-keeper Gino Coutinho de redding brengen.

Na een uur spelen werd Van Rhijn vervolgens naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag de van Club Brugge gehuurde ex-Ajacied hoe zijn nieuwe ploeggenoten de winst naar zich toe leken te trekken. Fred Friday werd prima weggestuurd door Tijani Reijnders en wist vanuit een lastige hoek 2-1 binnen te schieten. Diep in de blessuretijd was het Telstar die de verdiende gelijkmaker maakte. Uit de laatste hoekschop van de wedstrijd kopte Donny van Iperen die bal achter Coutinho en zo bleef de ploeg uit Velsen-Zuid ongeslagen in de Jupiler League.

Door het gelijke spel stijgt Jong AZ naar de vijfde plaats met zeven punten. Telstar is nu de nummer tien met vier punten.