Ajax speelt bekerduel definitief zonder fans

Ajax zal op 20 september de bekerwedstrijd tegen de amateurs van SVV Scheveningen zonder fans spelen in het stadion van ADO Den Haag. Het protest van de Amsterdamse club heeft de KNVB naast zich neergelegd omdat volgens de voetbalbond alles volgens de regels is verlopen.

Ajax mag geen fans meenemen omdat vrijwel op hetzelfde moment ADO-fans vanaf het stadion met een groot aantal bussen afreizen naar Rotterdam. ADO speelt daar dan hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord.

Ajax is bij geen enkel vooroverleg betrokken geweest en was het daarom niet eens met de beslissing. De KNVB betreurt dat de club niet betrokken is geweest bij de besprekingen. Daarom heeft het bij de gemeente Den Haag er op aangedrongen op korte termijn opnieuw in gesprek te gaan met alle relevante betrokkenen zodat dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Ajax gaat nu onderzoeken of het nog iets tegen de beslissing kan doen. Overigens spelen de Ajacieden drie dagen eerder een competitiewedstrijd in hetzelfde stadion tegen ADO. Bij die wedstrijd mogen ook geen fans van de Amsterdamse club aanwezig zijn.