Triatleet is fiets kwijt voor WK in Rotterdam

De Amerikaanse triatleet John Macedo heeft een probleempje. Hij hoopt deze week in Rotterdam mee te doen aan de internationale triatlonwedstrijden, maar heeft geen fiets - niet geheel onbelangrijk voor een sport waarin het parcours zwemmend, fietsend en hardlopend afgelegd wordt.

In Rotterdam vindt deze week de Grand Final van de World Triathlon Series plaats. Voor de elite bij de mannen en vrouwen is dat de afsluiter van het seizoen en wie gedurende het jaar de meeste punten heeft verzameld mag zich wereldkampioen noemen - net als in bijvoorbeeld de Formule 1. Daarnaast worden voor diverse leeftijdscategorieën echte WK's gehouden, waaronder de klasse van 50 tot 54 jaar waar Macedo aan meedoet.

De Amerikaan kon zondag met een van de laatste vluchten vanuit Florida nog naar Europa vertrekken, voor orkaan Irma de boel in de war schopte. Zijn fiets bleef echter in de VS. "Hopelijk kunnen ze hem voor de wedstrijd van zondag hier naartoe brengen, maar tot die tijd zal ik ergens een fiets moeten huren of lenen", legt Macedo uit. 

De 52-jarige triatleet hoopt voor het weekeinde een sportfiets te kunnen vinden, mocht die van hem er niet op tijd zijn. "De juiste afmetingen zouden dan wel fijn zijn, dat rijdt het prettigst. Ik heb een Cervélo P3C met een frame van 51 centimeter, dus als ik van iemand zo'n fiets zou kunnen lenen vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats."

Mocht je toevallig een dergelijke fiets in de schuur hebben die je een weekje niet nodig hebt, dan kun je mailen naar [email protected]