Snowboardcrossers openen World Cup-seizoen in ArgentiniŽ

In het Argentijnse Cerro Catedral zijn de beste snowboardcrossers van de wereld begonnen aan het nieuwe World Cup-seizoen. Gedurende het weekeinde stonden twee wedstrijden op het programma voor zowel de mannen als de vrouwen, inclusief Nederlandse deelname.

De jonge twintigers Karel van Goor en Glenn de Blois deden bij de mannen namens Nederland mee en op beide dagen schopte alleen De Blois het tot de knock-outfase.

Op zaterdag werkte de Nederlander zich langs onder meer de Amerikaan Alex Deibold van de achtste finales naar de kwartfinales, maar daarin eindigde hij als vierde - één plek van een plaats in de halve finales verwijderd. Op zondag schopte De Blois het niet voorbij de achtste finales, waardoor hij met een zestiende en 23e plek naar huis gaat.

Tweevoudig World Cup- en wereldkampioen Alex Pullin begon het seizoen perfect. De Australiër was zowel op zaterdag als op zondag niet te kloppen in de Argentijnse sneeuw. Emanuel Perathoner (Italië) en Jonathan Cheever (VS) stonden zaterdag naast hem op het podium, Alessandro Hämmerle (Oostenrijk) en Mick Dierdorff (VS) deden dat op zondag.

De Française Chloe Trespeuch pakte de eerste zege van het seizoen, voor de Amerikaanse wereldkampioene Lindsey Jacobellis en Nelly Moenne Loccoz uit Frankrijk. Zondag was het de beurt aan Jacobellis om de winst te pakken, voor de Tsjechische Eva Samkova en Trespeuch.

Hoogtepunten van de wedstrijden zijn hier via het YouTube-kanaal van ski- en snowboardfederatie FIS te bekijken.