FOK! Wat een weer: regen! onweer! En morgen storm

Septemberregen, komt zaad en wijnstok goed gelegen.

Vandaag 
Gisterenavond trok hier een pracht van een onweersbui langs, compleet met regenboog. Het waaide ook flink hard, maar in de loop van de avond ging de wind wat liggen. afgelopen nacht was het opnieuw feest met buien, voornamelijk in de kustprovincie's. Daarbij kon het ook weer gaan onweren. 

In de loop van de nacht werd de regen minder. Vanochtend begint buiig, maar in de loop van de dag zwakken de buien vanuit het zuidwesten af, en komt de zon regelmatig door. De temperatuur ligt rond de 16 graden bij een matige zuidwestelijke wind. In de loop van de avond draait de wind richting het zuiden. 

Morgen
Nederland krijgt morgen te maken met de eerste officiële herfststorm, met windsnelheden tot windkracht 10. Meteorologen van Weerplaza houden in de kustregio rekening met zware tot zeer zware windstoten, afgewaaide takken en mogelijk ook her en der ontwortelde bomen en overlast in de ochtendspits. De bomen staan nog volop in het blad en zijn daardoor gevoeliger voor windstoten.

De storm begint woensdag vroeg in de ochtend langs de westkust. In de loop van de woensdagochtend breidt de storm zich uit naar de noordwestkust en het Waddengebied.

Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza: "Aan het begin van de woensdagmiddag trekt een venijnige stormdepressie van west naar oost over de Noordzee, net noord van de Wadden. Het hangt van de exacte koers van dit lagedrukgebied af hoe hard het op de Wadden zal gaan waaien, maar dat het daar een paar uur flink tekeer zal gaan, lijkt zeker."

10 Jaar geleden
Was het droog, zwaarbewolkt en slechts 13 graden. Er stond een zwak windje.    

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:00
Zon onder: 20:14
Zonkracht: 4/2

Blind_Guardian was bij de jaarlijkse functioneringsuiting van de Maeslantkering aanwezig. (Foto: Blind_Guardian)
Blind_Guardian was bij de jaarlijkse functioneringsuiting van de Maeslantkering aanwezig. (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!