Ayoub baalt van gemiste toptransfer

Yassin Ayoub misstaat volgens Erik ten Hag niet bij Ajax, Feyenoord of PSV. De coach is blij dat de speler bij FC Utrecht is gebleven.

De trainer van FC Utrecht laat in De Telegraaf weten dat Ayoub een speler is 'met bovengemiddelde kwaliteiten' die moeiteloos mee zou kunnen bij een traditionele topclub: "Ik denk dat Ayoub een speler is die bij de top drie in Nederland of in een grote competitie niet zou misstaan."

Feyenoord, Ajax en PSV lieten Ayoub in de voorbije transferperiode desondanks lopen. "Ik weet niet of ik het gek moet vinden, maar ik vind het wel jammer", zegt Ayoub zelf. "Misschien pas ik niet in hun plaatje. Ik vind dat ik de afgelopen twee jaar heb laten zien, dat ik een andere speler ben geworden met veel meer dynamiek en strijdlust in mijn spel."

De Marokkaans international staat ervoor open om zijn tot medio 2018 doorlopende contract in De Galgenwaard te verlengen. "Ik heb het liefst dat FC Utrecht een transfervergoeding voor mij ontvangt." Ayoub speelde ooit in de jeugd van Ajax, maar daar werd hij weggestuurd. Sinds 2008 draagt hij daardoor het shirt van FC Utrecht en in 2013 maakte hij zijn debuut. In 140 duels was Ayoub goed voor vijftien goals en 28 assists.