Indrukwekkend record Mertens bij zege Napoli

Napoli heeft geen fout gemaakt in de derde speelronde van de Serie A. I Partenopei waren zondagavond met 0-3 te sterk voor Bologna. De ploeg heeft nu net als Internazionale en Juventus nog geen punten verloren.

Napoli had het in de eerste helft nog zwaar tegen de thuisploeg, die met man en macht het doel probeerde schoon te houden. De grootste kansen waren echter voor Bologna. Een goal van Adam Masina werd echter afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Simone Verdi werd op katachtige wijze gekeerd door José Manuel Reina. Verder werd de eerste helft ontsierd door veel (lichte) overtredingen, met als gevolg dat scheidsrechter Piero Giaomelli vijf gele kaarten uitdeelde.

José Callejon opende na een ruim uur de score, Mertens zette na 83 minuten de 0-2 op het bord en maakte zijn negentiende competitiedoelpunt van het huidige kalenderjaar; geen enkele andere speler in de Serie A maakte er in 2017 zoveel. Mertens snoepte de bal af van controleur Erick Pulgar en knalde het leer vervolgens met zijn linker door de benen van Antonio Mirante. Zielinski (intikker) nam de laatste treffer voor zijn rekening, vijf minuten na die van Mertens.