Eerste vrouwelijke scheidsrechter in Bundesliga

De Duitse Bibiana Steinhaus mag zich sinds zondag officieel de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit noemen in de Bundesliga voor mannen. Steinhaus leidde de wedstrijd tussen Hertha BSC en Werder Bremen.

De 38-jarige Steinhaus kon de kaarten redelijk op zak houden, alleen Per Skjelbred van Hertha ging op de bon. Mathew Leckie zette de thuisploeg kort voor rust op voorsprong, na een uur spelen maakte Thomas Delaney de gelijkmaker en tevens de laatste goal: 1-1. Karim Rekik stond bij Hertha in de basis.

In Gelsenkirchen pakte Schalke 04 in eigen huis drie punten tegen VfB Stuttgart. Een penalty van Nabil Bentaleb in de vierde minuut zorgde voor 1-0, Chadrac Akolo maakte kort voor rust de gelijkmaker. Naldo en Guido Burgstaller brachten in de eerste minuten van de tweede helft de 3-1 eindstand op het bord.